L'Íbex-35 reacciona a l'atemptat a Barcelona amb pèrdues de l'1,4%

Empreses de la indústria turística com IAG, Meliá i Aena lideren les caigudes a la borsa espanyola a primera hora d'aquest divendres

El principal indicador de la borsa espanyola, l'Íbex-35, ha obert aquest divendres amb una caiguda de l'1,41% amb tots els valors en vermell després dels atemptats d'aquest dijous a Barcelona i Cambrils. El selectiu ha baixat dels 10.300 punts i en els primers minuts de cotització se situava al voltant dels 10.296,1 punts.

Empreses relacionades amb la indústria turística com IAG, Meliá i Aena han liderat les pèrdues a primera hora del matí. El hòlding d'aerolínies encapçalava la davallada amb un descens del 3,09% en el seu valor, mentre que la cadena hotelera Meliá queia un 2,21%. D'altra banda, el gestor aeroportuari Aena començava la jornada als parquets amb unes pèrdues de l'1,97%.

La resta de borses europees també s'han llevat aquest divendres en vermell després dels atacs a Barcelona. Milà queia un 0,97%, París es deixava un 0,80%, i Frankfurt, un 0,80%. Els mercats que menys pèrdues registraven a primera hora eren els de Londres, amb un descens del 0,57%.

Més continguts de