Publicitat
Publicitat

L'Íbex-35 capgira la tendència després de les paraules de Draghi i les novetats en el cas Bankia

D'acostar-se als 11.000 punts passa a perdre gairebé un 2%

L'Íbex-35 cedia un 1,92%, fins als 10.667 punts a un quart i mig de cinc d'aquest dijous, després que el Banc Central Europeu (BCE) hagi revisat a la baixa les previsions d'inflació i creixement per a la zona euro. El selectiu espanyol, que havia obert a l'alça i s'aproximava als 11.000 punts, ha capgirat totalment la tendència.

Al mercat de deute, la prima de risc es col·locava en 114 punts bàsics, amb la rendibilitat del bo a deu anys en el 1,89%. En aquest context, OHL es desplomava un 5,8%, seguit de Bankia, que cedia un 3,5%. El banc nacionalitzat s'ha vist afectat per la publicació d'un informe elaborat per pèrits del Banc d'Espanya en què es detalla que els comptes de l'entitat referents a l'any 2011 aprovades per Rodrigo Rato i la seva reformulació, realitzada per l'equip de José Ignacio Goirigolzarri, no mostraven una imatge "fidel" de Bankia.

D'aquesta manera, el selectiu espanyol es col·locava al capdavant de les pèrdues a Europa, per davant de París (-0,78%), Frankfurt (-0,39%) i Londres (-0,37%). Al mercat de divises, l'euro s'intercanviava a 1,2396 dòlars.

Més continguts de