Economia 19/09/2013

Pujada rècord de l'any de l'Íbex i optimisme a la resta de borses europees

La política de la Reserva Federal de continuar amb els estímuls a l'economia rebaixa l'interès en la col·locació del Tresor

Agències
1 min

BarcelonaLa borsa espanyola ha aconseguit aquest dijous un nou màxim anual, 9.153,70 punts, amb una pujada de l'1,01% al tancament de la sessió, després que la Reserva Federal hagi anunciat que manté la intensitat dels estímuls sobre l'economia nord-americana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El mateix optimisme ha propiciat que el Tresor col·loqués més de 3.000 milions en bons a tres anys i obligacions a 15 a un interès inferior que a l'agost. En concret, els 2.063 milions en bons a tres anys s'han rebaixat tres dècimes, fins al 2,2% de rendibilitat, mentre que els altres 1.015 milions en obligacions s'han col·locat al 4,8%, també tres dècimes menys que fa un mes.

La prima de risc espanyola –la diferència entre el bo espanyol i l'alemany a deu anys– també ha viscut una bona jornada i ha tancat en 241 punts, uns nivells mínims que recorden a com estava el 2011.

Igual que l'espanyol, els principals índex borsaris europeus han tancat aquest dijous en positiu després de l'anunci de la Fed. A Londres, l'augment ha estat d'un 1,05%, mentre que a París el repunt s'ha quedat en el 0,73%. A Frankfurt, l'optimisme s'ha traduït en un increment del 0,56%. Al mercat de divises, l'euro s'intercanviava a 1,3531 'bitllets verds'.

stats