ECONOMIA
Economia 08/08/2011

Les principals borses europees, en números vermells

El parquet madrileny, que s'ha disparat fins a un 3,8% en arrencar la sessió, a les 13.45 hores aguantava amb una pujada del 0,3 mentre queien altres indicadors europeus

Agències
1 min

BarcelonaLes principals borses europees han caigut a mitja jornada (a les 13.45 hores) tot i la compra de deute espanyol i italià per part del Banc Central Europeu (BCE) per estabilitzar l'euro. Els parquets esperen ara l'obertura de Wall Street.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Íbex-35 aguantava a la mateixa hora en números verds, amb una pujada del 0,3%, mentre el DAX de Frankfurt liderava les caigudes amb un 3%, seguit del CAC40 de París, que baixava un 2% i del FTSE100 a Londres, que perdia l'1,7%.

L'anunci del BCE d'adquirir deute espanyol i italià per estabilitzar l'euro ha provocat un impuls positiu de fins al 3,8% al parquet espanyol en l'obertura del mercat i ha arribat a cotitzar lleugerament per sobre dels 9.000 punts

La prima de risc, és a dir, el sobrecost que paga Espanya per finançar-se als mercats, també s'ha vist beneficiada per l'anunci del Banc Central i s'ha relaxat fins als 288 punts bàsics. El mínim al començament de la jornada ha arribat a ser de 274 punts.

Aquesta dada suposa un alleujament important respecte de la pressió de l'última setmana, en què tant la prima de risc espanyola com la italiana van tocar sostres inèdits des de la implantació de la moneda única. En el cas d'Espanya, la prima de risc va tancar divendres a 370 punts.

Les borses asiàtiques han tancat amb importants pèrdues derivades de la crisi del deute i els dubtes encara persistents sobre els Estats Units. El Nikkei de Tòquio ha acabat perdent un 2,17%.

stats