Economia 01/06/2012

La prima de risc marca un nou rècord de l'era euro

L'Íbex inicia en verd la sessió, però no és capaç de consolidar els guanys. La prima de risc repunta i marca 548 punts, un nou màxim històric

Ara
1 min

BarcelonaNi les crides a la calma de les últimes hores ni la gira de la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría pels Estats Units han servit per aturar la prima de risc espanyola, que continua desbocada. L'indicador, que mesura el sobrecost que ha de pagar Espanya per vendre els seus bons a deu anys davant els alemanys, pujava avui tres punts bàsics minuts abans de l'obertura de la borsa, fins als 539 punts, i l'interès del bo se situava de nou al 6,60%. A mig matí, l'indicador ha marcat un nou rècord de l'era euro intradia, i ha arribat a marcar els 548 punts. A la tarda s'ha relaxat. A les 16.30 marcava 531 punts bàsics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La negativa del BCE a sortir al rescat dels bancs espanyols, la fuga de capitals rècord registrada a l'Estat al març i les informacions que apunten a una possible ajuda de l'FMI han calat en els inversors, que accentuen la desconfiança en la capacitat d'Espanya per pagar els seus deutes.

L'Íbex-35 ha arrencat la sessió aquest divendres amb signe positiu i ha recuperat en pocs minuts la barrera dels 6.100 punts, després que ahir va tancar el pitjor mes de la història. A mig matí el selectiu espanyol ha recuperat la barrera dels 6.100 punts, però no els ha pogut consolidar i s'ha mantingut pla.

stats