Publicitat
Publicitat

L'Íbex puja amb força, l'1,40%, animat per Repsol YPF

El selectiu espanyol s'ha anotat 118,70 punts i s'ha situat en 8.595 unitats, de manera que el descens que acumula des de començaments d'any ha caigut fins el 13,15%

El principal indicador de la Borsa espanyola, l'Ibex 35, després d'un primer canvi negatiu, ha donat la volta i ha optat pels guanys, impulsat per la forta pujada de Repsol YPF i alleujat per les exigències fetes pels països de l'euro a Grècia i a Itàlia.

Així, aquest dimarts al matí, el selectiu espanyol s'anotava 118,70 punts equivalents a aquest 1,40%, i s'ha situat en 8.595 unitats, de manera que el descens que acumula des de començaments d'any queia fins el 13,15%.

L'Índex General de la Borsa de Madrid guanyava a l'obertura, per la seva banda, l'1,02% i quedava en 858 punts.

Les accions de Repsol YPF han avançat al 5,15%, impulsades per la notícia de la troballa a l'Argentina del major jaciment petrolífer de la història de la companyia.

Així mateix, el mercat semblava optimista després de la reunió d'ahir dilluns dels 17 països de l'euro, que, entre altres coses, van exigir al Govern d'unitat nacional que es formarà a Grècia que garanteixi per escrit als seus socis internacionals seu compromís amb el rescat de la UE i l'FMI el país europeu i amb les mesures d'ajust i les reformes acordades.

D'altra banda, els països de l'euro també han acordat que no conclouran el reforç del Fons Europeu d'Estabilitat Financera (FEEF) fins al desembre, tot i que es considera una necessitat urgent per aturar el risc de contagi de la crisi a estats com Espanya i Itàlia.

Les obertures borsàries a Europa

A Europa, els principals índexs borsaris han obert també a l'alça, amb Milà recuperant l'1,12%, Frankfurt, el 0,83%, París, el 0,60% Londres, el 0,38%.

Dins de l'Íbex, Sacyr, amb el 8,03% i Repsol YPF, amb el 4,83%, han estat les més alcistes, la primera animada per la notícia del descobriment del jaciment argentí, en qualitat d'accionista de la segona.

BME i Endesa han estat, per contra, els valors que més han caigut de tot l'Íbex, el 0,63% i el 0,15%.

Al mercat continu, Baviera i Sacyr són les empreses més alcistes a l'obertura, amb un avanç del 8,03% i del 6,75%, mentre que Fergo Aisa i Lingots es portaven la pitjor part, amb retallades del 9,38 % i del 6,73%.

L'euro ha obert aquest dilluns a la baixa en el mercat de divises de Frankfurt i cap a les 07.00 GMT es canviava a 1,3747 $, enfront dels 1,3777 que va marcar ahir dilluns al final del dia.

Etiquetes

Més continguts de