Publicitat
Publicitat

L'Íbex tanca amb una pujada de l'1,17% després de les retallades

La prima de risc espanyola es modera però no perd els 500 punts

La borsa espanyola ha rebut amb optimisme les mesures de reducció del dèficit anunciades per Rajoy aquest matí i ha tancat pujant un 1,17%, quedant-se just per sobre dels 6.800 punts.

El selectiu espanyol l'encapçalen els principals bancs. El més beneficat ha sigut Bankinter, amb una pujada del 2,34%. Darrere seu se situen els principals bancs, amb el BBVA pujant un 2,34% i el Santander un 1,73%. Entre ells dos, però, s'ha situat Iberdrola, amb una pujada de l'1,80%. Grifols, que avui ha anunciat la compra d'un 40% de VCN Biosciences, ha pujat un 1,14%, tot i haver encapçalat el selectiu espanyol al migdia amb una pujada del 2,88%.

A la part baixa del selectiu espanyol destaca la forta caiguda de Bankia, que perd un 7,77% després que ahir es coneguessin les condicions que el rescat europeu tindria per als bancs rescatats.

Les principals borses europees s'han mantingut planes. Frankfurt ha guanyat un 0,2%, París ha perdut un 0,6%, Milà un 0,1% i Londres no s'ha mogut.

La prima de risc espanyola, el diferencial entre el bo espanyol a 10 anys i el seu equivalent alemany, s'ha moderat lleugerament després de la compareixença de Rajoy. Després de tancar ahir en els 549 punts bàsics, ha caigut gairebé 18 punts i s'ha situat en els 531. L'interès sobre el bo espanyol ha baixat fins al 6,58 des del 6,82 al qual va tancar ahir.

Etiquetes

Més continguts de