Economia 01/06/2012

L'Íbex torna a caure i ja val un 30% menys que al gener

La prima de risc es manté i tanca en els 534 punts, amb l'interès sobre el bo espanyol en el 6,51%

Ara
1 min

BarcelonaL'Íbex ha tancat una setmana sencera de caigudes, culminada amb el descens d'avui, del 0,41%. En cinc dies ha caigut un 7,42% i, si comptem des de principis d'any, un 29,2%. Tot i que mitja hora abans de tancar ha arribat a perdre els 6.000 punts, a l'últim moment s'ha recuperat i ha tornat a tancar lleugerament per sobre d'aquesta barrera psicològica, en els 6.065 punts, un nou mínim històric.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els valors que més han caigut han sigut les constructores OHL i FCC, amb pèrdues del 7,55% i del 7,01% cada una. Sacy Vallehermoso ha aturat de moment la tendència negativa que arrossegava i s'ha recuperat un 3,42%, i ha liderat la llista dels valors que han tingut números verds.

La prima de risc no s'ha relaxat i en el moment del tancament de les borses estava a 534 punts, només dos per sota del màxim d'ahir. L'interès sobre el deute espanyol a 10 anys s'ha mantingut en el 6,51%.

Un dels factors que més han incidit en el descens d'avui ha sigut l'anunci que l'atur als Estats Units ha pujat lleugerament, fins al 8,2%. El barril de petroli Brent ha baixat dels 100 dòlars i l'euro ha aturat la seva devaluació davant la moneda americana.

La resta de borses europees també s'han vist perjudicades per les notícies negatives de l'altra banda de l'Atlàntic i Frankfurt ha caigut un 3,4%, París un 2,2%, Londres un 1,1% i Milà un 1%.

stats