Economia 20/01/2012

El rebut de la llum tornarà a ser bimestral i basat en lectures reals

El ministeri assegura que la factura mensual ha generat un "important" nombre de reclamacions per part dels usuaris

Efe
1 min

BarcelonaLa factura de la llum podrà tornar a ser bimestral i a basar-se en la lectura real dels comptadors amb l'objectiu que el consumidor pagui "només pel que consumeix", segons el projecte de reial decret remès pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme a la Comissió Nacional de l'Energia (CNE). No obstant, els usuaris que ho desitgin podran mantenir el sistema de facturació mensual que es va introduir a finals de 2008, que implica que una de cada dues factures es basi en consums estimats. A més, la nova regulació incorpora la possibilitat que els usuaris puguin aportar la lectura del seu propi comptador elèctric.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministeri ha explicat que el rebut mensual, que incloïa una facturació estimada realitzada en mesos alterns, ha generat un "important" nombre de reclamacions per part dels usuaris degut "a la complexitat associada a les regularitzacions dels consums". En els mesos alterns en els quals no hi hagi lectura real es podrà facturar en funció del procediment d'estimació del consum d'energia elèctrica.

Per facilitar facturacions sobre els consums reals, els consumidors podran aportar la lectura del seu comptador en el cas que al distribuïdor li sigui impossible fer la lectura, una possibilitat que ja existeix en altres subministraments com el gas o l'aigua.

stats