L'Organització Internacional del Treball denuncia Qatar Airways per acomiadar treballadores que es queden embarassades

L'aerolínia té una clàusula als seus contractes que li permet prescindir dels membres de la tripulació que vulguin tenir fills

L'Organització Internacional del Treball (OIT) ha demanat a l'aerolínia Qatar Airways que abandoni els contractes que li permeten acomiadar les treballadores que es quedin embarassades, segons ha publicat aquest dimarts el diari britànic 'The Guardian'.

La companyia incloïa una clàusula als seus contractes a través de la qual es reservava "el dret de terminar el teu contracte com a membre de la tribulació en cas que et quedessis embarassada". L'OIT ha denunciat que aquesta política atempta contra els drets laborals de les dones, després de dur a terme una investigació que ha durat un any i que es va iniciar arran de les queixes de les mateixes treballadores.

A més, l'organisme reclama que la companyia retiri la prohibició que les seves treballadores arribin o marxin dels aeroports acompanyades per un home que no sigui el seu pare, germà o marit. Tot i així, Qatar Airways ha insistit que aquesta política es tracta d'una "norma cultural".

Després d'aquestes denúncies, el director executiu de la companyia, Akbar Al Baker, ha acusat l'OIT de perpetrar una "venjança" contra l'Estat de Qatar i la seva aerolínia nacional. "Tant me fa el que digui l'OIT, sóc aquí per dirigir una aerolínia exitosa", ha dit en declaracions a l'agència Reuters.