La borsa
Economia 15/06/2012

L'OPEP mantindrà la producció de petroli

1 min
L'OPEP mantindrà la producció de petroli

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) va acordar ahir mantenir la producció de petroli en 30 milions de barrils diaris i va renyar els països que van produir per sobre de les quotes que tenien assignades. "Hem de reduir la producció en 1,6 milions de barrils i tornar als 30 milions diaris", va insistir el libi Abdal·lah Salem al-Badri, secretari general de l'organització.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El baix preu del barril de petroli, que des del març ha caigut un 29%, ha portat un grup de països, liderats per Veneçuela, a reclamar la congelació de la producció de cara a frenar la baixada de preus. Un altre grup, amb l'Aràbia Saudita, Kuwait i els Emirats Àrabs Units (EAU) i pressionat pels Estats Units, advocaven per augmentar la producció i compensar la pujada de preus que van comportar les sancions a l'Iran.

Amb la crisi de l'euro reduint la demanda europea de petroli i la fragilitat de la recuperació econòmica mundial amenaçant el preu del barril, la sobreproducció de l'Aràbia Saudita, Kuwait i els EAU amenaçava de reduir els ingressos dels règims de Teheran i Caracas.

stats