Publicitat
Publicitat

La borsa

L'OPEP mantindrà la producció de petroli

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) va acordar ahir mantenir la producció de petroli en 30 milions de barrils diaris i va renyar els països que van produir per sobre de les quotes que tenien assignades. "Hem de reduir la producció en 1,6 milions de barrils i tornar als 30 milions diaris", va insistir el libi Abdal·lah Salem al-Badri, secretari general de l'organització.

El baix preu del barril de petroli, que des del març ha caigut un 29%, ha portat un grup de països, liderats per Veneçuela, a reclamar la congelació de la producció de cara a frenar la baixada de preus. Un altre grup, amb l'Aràbia Saudita, Kuwait i els Emirats Àrabs Units (EAU) i pressionat pels Estats Units, advocaven per augmentar la producció i compensar la pujada de preus que van comportar les sancions a l'Iran.

Amb la crisi de l'euro reduint la demanda europea de petroli i la fragilitat de la recuperació econòmica mundial amenaçant el preu del barril, la sobreproducció de l'Aràbia Saudita, Kuwait i els EAU amenaçava de reduir els ingressos dels règims de Teheran i Caracas.

Més continguts de