POLÍTICA MONETÀRIA
Economia 15/09/2011

L'acord entre el BCE i la FED dispara les borses

L'Íbex acaba la sessió amb una alça del 3,63% fins a 8.337 punts. Les pujades de la resta de selectius europeus també superen el 3%

Redacció
1 min

BarcelonaEl Banc Central Europeu (BCE) i la Reserva Federal nord-americana (FED) han arribat a un acord per donar liquiditat a la banca del Vell Continent. Les entitats monetàries han decidit actuar per obrir l'aixeta del crèdit en dòlars a la banca comercial. Faran tres operacions de préstec a un termini de tres mesos. La conseqüència immediata ha estat l'escalada de les borses, amb pujades que han fregat el 4% en la majoria de selectius.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Íbex ha repuntat un 3,63%, fins a 8.337 punts. En la línia de les pujades del selectiu espanyol, el CAC-40 francès ha escalat un 3,33%, l'FTSE MIB de Milà un 3,42% i el DAX alemany un 3,03%.

Entre els valors borsaris, els més beneficiats són clarament els bancs. La banca francesa, que es troba entre la més dependent del dòlar, pujava amb força després de les pèrdues d'aquests dies. BNP Paribas ha arribat a pujar un 20%. Finalment ha tancat pujant un 13,38%. Les entitats financeres espanyoles també han rebotat amb força. BBVA, Santander, Bankinter experimentat revaloracions del 5,39%, del 5,13% i del 4,73%, respectivament.

La notícia de l'acció coordinada dels bancs centrals està tenint conseqüències també als mercats de deute. La prima de risc espanyola – el diferencial entre el bo espanyol a 10 anys i el bund alemany– segueix a la baixa i se situa al voltant dels 340 punts. La italiana també cau fins als 360 punts.

stats