L'aeroport del Prat estrena la primera connexió directa amb la Xina

Air China operarà quatre vols setmanals entre Barcelona i Pequín

La companyia aèria Air China connecta des d'aquesta setmana directament l'aeroport de Barcelona-el Prat amb Pequín.

El primer vol entre les dues ciutats ha aterrat aquest matí a l'aeroport del Prat amb gairebé una hora de retard i 217 passatgers a bord, cosa que representa el 75% d'ocupació de l'avió.

La vicepresidenta sènior d'Air China, RunE Feng, ha subratllat a l'arribada de l'avió que "després de més de 13 hores de vol hem arribat sense incidents al nostre destí", i ha agraït el suport de les autoritats catalanes a l'empresa.

RunE Feng ha recordat que Air China és l'única companyia amb bandera xinesa, que disposa de 488 avions i que enllaça amb 30 països de manera directa.

De l'aeroport del Prat sortirà aquest matí un avió amb direcció Pequín amb 260 passatgers a bord, un 90% d'ocupació.

L'aerolínia, que forma part de la xarxa Star Alliance, operarà quatre vols setmanals -dilluns, dijous, divendres i diumenges-, que fan una parada tècnica per proveir-se a Viena, que té una durada de 90 minuts i en la qual els passatgers no han de canviar d'avió per seguir el seu viatge.

En total, Air China oferirà en aquesta ruta 4.600 places cada mes en cada sentit –la ruta la cobreix un Airbus 330-300 de 290 places.

Des del seu 'hub' a Pequín, els passatgers poden connectar, a més, amb 201 destins domèstics, tres regionals –a Macau, Hong Kong i Taiwan–, i 45 ciutats internacionals.

Barcelona és el segon destí a Espanya d'Air China, que opera quatre vols directes entre Madrid i Pequín i dos entre Madrid i Sao Paulo.

La vicepresidenta sènior d'Air China ha recordat que actualment aquesta és l'única companyia que opera vols directes entre Espanya i la Xina.

"El 2006 vam estrenar un enllaç amb Madrid, que té un 80 % d'ocupació constant", ha dit la vicepresidenta de la companyia, que ha assegurat que "amb l'actual desenvolupament econòmic hem cregut necessari obrir noves rutes amb Espanya i una d'elles és aquesta, que contribuirà al desenvolupament de les nostres relacions econòmiques".

La companyia compta amb 12 connexions entre capitals europees i ciutats xineses i, en l'actualitat, Air China disposa de 23 rutes amb Europa i 190 vols setmanals, ha recordat RunE Feng, que ha explicat que "podem arribar amb regularitat a 19 de les principals capitals europees".

Des de l'aeroport del Prat es pot volar de manera directa a quatre destins asiàtics: Pequín, Doha, Singapur i Dubai.

Pere Joanuix era un dels passatgers que ha volat en el primer avió d'aquesta ruta des de Barcelona, i ha explicat a Efe que "estic casat amb una dona xinesa i vam aprofitar les tarifes promocionals (uns 500 euros anada i tornada) per poder anar a veure la seva família", a més de felicitar-se perquè hi hagi una connexió directa entre Barcelona i la Xina "perquè al llarg d'aquests anys he passat per gairebé tots els aeroports europeus, com Frankfurt o París, i fins i tot Qatar per arribar a la Xina".

Un altre dels passatgers d'aquest primer vol entre Barcelona i la Xina ha explicat que "treballo de comercial en una empresa xinesa a Barcelona i aprofito aquest vol per visitar la família".

Aquest passatger, que des de fa tres anys resideix a Barcelona i fins ara volava a la Xina via París, ha destacat que "l'obertura d'una línia directa permetrà que molts ciutadans xinesos visitin Catalunya".