MERCATS
Economia 05/09/2011

El temor a una nova recessió global ensorra l'Íbex un 4,69%

La resta de selectius europeus també tanquen amb pèrdues superiors al 4%

Redacció
1 min

BarcelonaLes borses europees han reprès l'activitat aquest dilluns amb fortes caigudes com a resposta a les paraules de la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, que preveu una nova i imminent recessió de l'economia mundial. Els principals selectius europeus han accentuat les pèrdues al migdia i han tancat la primera sessió de la setmana amb pèrdues superiors al 4% Les borses europees no compten avui amb la referència dels mercats dels Estats Units, tancats per ser festiu al país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el cas de l'Íbex-35, l'índex ha tancat en 8.066 punts, després de perdre un 4,69% en la sessió. Tots els valors del selectiu espanyol han retrocedit, amb l'excepció de BME, l'empresa que opera la borsa espanyola. Els més perjudicats durant tota la jornada han estat Sacyr Vallehermoso, que ha acabat perdent un 7,62% i ArcelorMittal, un 7,47%. Els dos grans bancs, el Santander i el BBVA també han arrossegat l'Íbex a la baixa. Han perdut un 5,94% i un 5,79%, respectivament.

Pel que fa als selectius europeus, el DAX de Frànkfurt ha perdut un 5,28%, el CAC de París un 4,73%, el FTSE de Londres un 2,34% i el FTSE MIB de Milà un 4,83%.

stats