Lagarde es lliura de declarar com a testimoni pel cas Bankia

L'advocat Andrés Herzog explica que no vol "causar un trastorn a la causa"

La Confederació Intersindical de Crèdit (CIC), defensada per l'advocat Andrés Herzog, ha decidit renunciar a la declaració en qualitat de testimoni de la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) i única candidata a presidir el Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, en el judici per la sortida a borsa de Bankia.

Herzog ha justificat la decisió, posada de manifest aquest dimecres davant la secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional, assegurant que no vol "causar un trastorn a la causa". Tot i que el CIC s'havia mantingut ferm des d'un principi a mantenir la declaració d'aquest testimoni, finalment ha decidit renunciar a la prova. 

Christine Lagarde, la conservadora que va mantenir el viratge a l'esquerra de l'FMI

Precisament, dilluns l'Audiència Nacional va fixar per a finals de juliol el límit perquè Lagarde respongués al qüestionari enviat per la CIC. La directora de l'organisme internacional va decidir acollir-se a aquesta forma de declarar argüint a la seva "política d'immunitat" i argumentant les dificultats que suposa declarar per videoconferència, tal com va fer l'exministre d'Economia i ara vicepresident del BCE Luis de Guindos. 

Lagarde va rebre el formulari en qüestió el 25 de juny, però la setmana passada va demanar que se li ampliés el termini per respondre-hi, ja que l'havia rebut "en mal estat": el sobre que el contenia, es va dir, s'havia mullat durant el trajecte.

El tribunal va rebutjar fa pocs dies l'ampliació del termini, però finalment Christine Lagarde no haurà de declarar.

Més continguts de