Economia
Economia 04/09/2011

Lagarde creu que hi ha risc de "recessió global imminent"

La nova directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) considera que el nou revés econòmic encara es pot evitar però que és necessari reforçar encara més la banca europea

Redacció I Agències
1 min

BarcelonaChristine Lagarde torna a aixecar la veu des de la recentment estrenada direcció del Fons Monetari Internacional (FMI). Fa poc més d'una setmana advertia sobre la fragilitat de la banca europea i assegurava que les entitats haurien de millorar la seva solvència a través de fons públics, i avui donava la seva opinió sobre la situació econòmica actual. Segons Lagarde existeix el risc que l'economia internacional torni a entrar en recessió "de forma imminent", segons publica Der Spiegel.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i així, la directora gerent de l'FMI manté un bri d'esperança en assegurar que encara hi ha temps per redreçar la situació, tot i que la capacitat d'actuació de governs i bancs centrals és ara menor que fa dos anys.

Lagarde insta els països més afectats per la crisi –grup en el que hi hauria Espanya– a implementar mesures que fomentin l'estalvi estatal i el creixement econòmic. A més, la directora gerent de l'FMI insistia en la necessitat de reforçar encara més els bancs. Els experts de l'FMI van fer saber recentment en un informe que el sector financer europeu necessitava 200.000 milions d'euros addicionals per reforçar el seu capital.

stats