LA SOLVÈNCIA DEL SISTEMA FINANCER
Economia 18/05/2012

L'agència Moody's rebaixa la qualificació de 16 bancs espanyols

L'agència Moody's va rebaixar ahir tres graons la qualificació dels tres bancs més importants de l'Estat: Santander, BBVA i CaixaBank. La rebaixa afecta 16 entitats, entre les quals el Sabadell, que baixa un esglaó.

Dani Sánchez Ugart
1 min
L'agència Moody's rebaixa la qualificació de 16 bancs espanyols

BARCELONA.Els mercats han rebut la reforma financera amb poc entusiasme. Només una setmana després de les noves obligacions imposades als bancs, l'agència de qualificació Moody's ha anunciat una rebaixa de la nota del deute dels 16 bancs espanyols d'entre un i tres nivells. Les dues principals entitats catalanes, CaixaBank i el Sabadell, han vist modificades les qualificacions, però es mantenen amb un notable baix i un aprovat alt, respectivament. Caixabank, el Santander i el BBVA són les entitats més afectades per la rebaixa, en perdre tres esglaons i allunyar-se de l'excel·lent baix. Però, a diferència de la perspectiva "negativa" de la resta, l'entitat catalana manté la perspectiva "estable". El Sabadell, per la seva banda, descendeix un nivell i perd el notable.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La rebaixa arriba una setmana després de la reforma financera que va obligar els bancs a proveir també l'actiu immobiliari sa i que el govern espanyol estimés que les entitats necessitaran fins a 15.000 milions d'ajudes, tot i que només Bankia ha reconegut que li faran falta fons de l'Estat. Precisament Bankia, intervinguda la setmana passada, no ha estat avaluada per Moody's. Tampoc Catalunyabanc.

La rebaixa se suma a la que va fer Standard & Poor's a finals d'abril. En aquella ocasió es va retallar la nota d'onze entitats financeres espanyoles i es va atorgar perspectiva negativa al deute de Bankia i la seva filial, que va acabar abocada a una crisi i, només una setmana després del canvi de nota, va haver de ser nacionalitzada, després de la dimissió del president, Rodrigo Rato.

La mateixa Moody's va rebaixar també la nota a 26 bancs italians dilluns passat entre un i quatre graons per les dificultats a l'eurozona.

stats