Economia
Economia 04/12/2011

L'alcalde de l'Aldea alerta que el poble pot entrar en "fallida absoluta" en pocs mesos

Alguns veïns han recorregut a les ajudes de l'Ajuntament i Càritas, que ofereixen menjar

Acn
2 min
Instal·lacions de la cooperativa de l'Aldea

L'AldeaL'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, ha alertat que el poble pot entrar en "fallida absoluta" en pocs mesos després que la secció de crèdit de la cooperativa del municipi hagi bloquejat els comptes bancaris per un concurs de creditors. Dels 4.500 habitants de l'Aldea, més de 3.000 estan afectats per la fallida i els pocs veïns que s'han salvat d'aquesta situació comencen a patir les conseqüències que bona part dels habitants del poble no pugui accedir als seus diners.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, Andreu ha demanat al Govern que entengui que el problema va més enllà d'una qüestió empresarial. Algunes persones, sobretot gent gran, ja han hagut de demanar ajuda per menjar a l'Ajuntament i a Càritas. Des del primer moment, i conscients que molta gent només té els diners que duia a la cartera, l'Ajuntament i també Càritas estan oferint menjar a les persones i famílies que ho necessiten. Alguns veïns ja ha recorregut a aquesta ajuda, especialment gent gran que són, en bona proporció, els més afectats, ja que tenien els estalvis i la pensió a l'entitat.

L'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, ha explicat que també hi ha famílies senceres que tenen bloquejada la seva capacitat financera. L'Ajuntament s'ha posat a disposició de tothom i assegura "que es posaran tots els recursos que calguin" per ajudar la gent.

Demà, l'Ajuntament es reuneix amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, per començar a buscar solucions. Mentrestant, els afectats estan constituint una plataforma. Dissabte, durant cinc hores es van formar llargues cues a les oficines del consistori on, de manera extraordinària, tres administratius van recollir les primeres dades de les persones que volguessin adherir-se a l'associació. Les inscripcions es podran seguir fent de nou aquest dilluns i dimecres vinent.

De moment encara no s'ha pogut comptabilitzar quantes persones s'han apuntat a formar part de la plataforma. L'Ajuntament aprofita la creació de l'associació per fer recompte del capital real que ha quedat retingut a la secció de crèdit de la cooperativa agrícola, i que de manera estimada s'ha valorat en més de 6 milions d'euros.

stats