Economia 25/02/2013

Lara crea l'empresa Veloi Rail per competir amb l'AVE

El propietari del grup Planeta s'ha aliat amb diversos experts en transports per convertir-se en operador ferroviari i aprofitar la liberalització del sector

Ara
1 min
José Manuel Lara, president de Planeta

BarcelonaJosé Manuel Lara, propietari del grup editorial Planeta, està decidit a fer-se amb un bon tros del pastís ferroviari, que es liberalitzarà a partir de l'agost, i ha creat una empresa per competir amb l'AVE de Renfe en l'alta velocitat a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A través de la societat Hemisferio, Lara ha constituït Veloi Rail, que comptarà amb exdirectius de Renfe, Orizonia i Accenture, segons publica aquest dilluns el diari econòmic 'Expansión'.

Veloi ha iniciat els tràmits per al concurs que li doni accés al títol per explotar les franges horàries que deixi lliures Renfe. Foment ha confirmat que la societat de José Manuel Lara és una de les que ha demanat la llicència ferroviària.

Entre les empreses que opten a la liberalització del sector ferroviari també es podrien trobar Vueling, El Corte Inglés i Alsa, a més de gegants europeus com la francesa SNCF, l'alemanya Deutsche Bahn i la italiana Trenitalia.

Segons 'Expansión', el govern espanyol tampoc descarta Comsa, ACS, Acciona o Azvi, que ja tenen autorització per competir amb Renfe en mercaderies.

stats