Economia 16/09/2013

Larry Summers, favorit d'Obama per presidir la Fed, renuncia a la candidatura

La vicepresidenta del banc central dels EUA, Janet Yellen, pot ser finalment l'escollida per liderar la Reserva Federal nord-americana

Efe
1 min
Summers ha estat molt criticat pels seus errors en el passat, però Obama segueix defensant-lo.

WashingtonL'exsecretari del Tresor dels EUA Larry Summers, un dels dos noms que defensava Barack Obama per succeir Ben Bernanke al capdavant de la Reserva Federal (Fed), va renunciar aquest diumenge a la seva candidatura per al lloc davant les reticències dels legisladors demòcrates perquè ocupés el càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Summers va telefonar al president nord-americà per fer-lo partícip de la seva decisió, la qual cosa deixa l'actual vicepresidenta del banc central dels EUA, Janet Yellen, com a futura presidenta de la Fed.

"He arribat a la difícil conclusió que qualsevol possible procés de confirmació [al Congrés] seria complicat per a mi i no redundaria en benefici de la Reserva Federal, l'administració o, en última instància, els interessos de la recuperació econòmica en curs al país", va dir Summers en una carta al president després de la seva trucada telefònica.

Un terç dels demòcrates al Senat va enviar al juny una carta al president Obama per expressar el seu suport explícit a la candidatura de Yellen, sense esmentar en cap moment el nom de Summers.

Al costat de Yellen, encara que són noms més improbables, podria haver-hi Donald Kohn, exvicepresident de la Fed, o l'exsecretari del Tresor Timothy Geithner, encara que aquest ja ha manifestat que no li interessa el lloc.

En un comunicat, Obama va acceptar la decisió de Summers, que va descriure com "un membre important" del seu equip. Larry Summers va saber enfrontar-se a la pitjor crisi econòmica soferta al país des de la Gran Depressió.

stats