ECONOMIA
Economia 02/09/2011

L'atur torna a pujar a l'agost: gairebé 14.000 desocupats més a Catalunya

Després de quatre mesos de baixades, la dada d'ocupació torna als números vermells. Els serveis, el sector que més llocs ha destruït

Redacció
1 min

BarcelonaL'atur ha tornat a pujar a l'agost, després de quatre mesos de baixades, i ha deixat 13.779 desocupats més a Catalunya, un 2,41% més, en relació amb el juliol. A l'Estat s'han registrat 51.185 desocupats més, un augment de l'1,25% respecte del juliol. La intensitat de l'increment de l'atur és lleugerament inferior a l'augment que es va registrar l'agost de l'any passat. Tot i això, aquest increment de l'agost trenca amb quatre mesos consecutius de baixades de la desocupació. Un total de 584.648 persones van acabar inscrites a les llistes de l'atur del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per sectors d'activitat, l'únic sector que es salva de l'augment de l'atur ha estat el sector agrari, on la desocupació es redueix en 634 persones i és un retrocés que es dóna a totes les demarcacions catalanes sense excepció. Els altres sectors d'activitat registren augments de l'atur sota el lideratge dels serveis, on la desocupació puja 10.916 persones, seguida de la construcció amb 2.084 aturats més i la indústria que suma 1.735 desocupats. 



L'atur entre els immigrants es redueix un 0,9%



El col·lectiu d'immigrants ha sumat 129.318 persones a les llistes de l'atur, cosa que suposa una reducció de la desocupació de 1.170 persones, un 0,9% menys. Amb aquesta reducció de la desocupació del col·lectiu d'immigrants s'acumulen ja cinc mesos consecutius de descensos. Tot i això, en termes interanuals, la immigració s'ha incrementat a Catalunya 9.052 persones, el 7,53% més.

stats