Publicitat
Publicitat

L'economia alemanya creix i la francesa s'estanca

Berlín ha avançat un 0,3% el segon trimestre. París evita la recessió per un petit marge

Alemanya ha crescut una dècima més del previst i França s'estanca en el segon trimestre de l'any. Segons l'Oficina Federal d'Estadístiques, l'economia germànica ha crescut un 0,3% davant l'estimació de l'agència Dow Jones Newswires, que va pronosticar un 0,2% del producte interior brut. Aquest creixement es deu a l'augment de les exportacions i el consum, que van compensar la disminució de les inversions. El primer trimestre de l'any, Alemanya havia crescut un 0,5%.

França, en canvi, s'ha estancat en el segon trimestre amb un creixement zero respecte a l'any anterior, segons l'Instituto Nacional de Estadística y Estudios Económicos (INSEE). L'economia gal·la ha evitat la recessió per un petit marge. Es tracta del tercer trimestre consecutiu d'estancament.

El ministre francès d'Economia, Pierre Moscovici, ha reconegut que les xifres del segon trimestre "no són excel·lents" i que "els signes més positius vénen de la inversió" per les expectatives de les empreses.

Moscovici, en una entrevista a l'emissora de ràdio Europe 1, ha refermat el seu objectiu de creixement del 0,3% per al conjunt del 2012 i ha dit que espera que el tercer i quart trimestre siguin "més positius".

Més continguts de