RECUPERACIÓ
Economia 23/06/2012

L'economia catalana cau un 0,5% malgrat la força de les exportacions

Ara
1 min
El conseller Andreu Mas-Colell ha vist com Catalunya tornava  a entrar en recessió.

BARCELONA.L'Institut d'Estadística de Catalunya va confirmar ahir de manera oficial que l'economia catalana està en recessió en anunciar que el PIB va caure un 0,5% durant el primer trimestre de l'any. Tenint en compte que durant els últims tres mesos del 2011 l'economia ja va retrocedir un 0,1%, Catalunya ja acumula dos trimestres consecutius de decreixement i, per tant, ja està en recessió. El retrocés de l'economia catalana durant el primer trimestre de l'any va ser lleugerament més acusat que el de l'espanyola, que va perdre un 0,4%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Com és habitual, les exportacions han estat un dels pocs components que van mostrar un bon comportament. En concret, van augmentar un 4,9% i, gràcies a això, la caiguda de l'economia no ha estat més pronunciada, segons va assegurar el departament d'Economia. Aquesta bona marxa de les exportacions podria mantenir-se si l'euro continua perdent força, cosa que abarateix l'exportació a països de fora de l'eurozona.

En canvi, la demanda interna no deixa de caure: el consum de les administracions públiques va baixar un 5,8% el primer trimestre; el consum de les famílies, un 1,1%, i la formació bruta de capital, un 8,6%.

stats