Economia 30/07/2012

L'economia espanyola cau un 0,4% el segon trimestre per la baixada de la demanda interna

L'INE coincideix amb les previsions de contracció del Banc d'Espanya

Acn
1 min
Bitllets de 500 euros / ACN

MadridL'economia espanyola va retrocedir el segon trimestre un 0,4% en relació amb els primers tres mesos –que ho va fer un 0,3%–, segons l'estimació de la comptabilitat nacional que publica l'institut d'estadística espanyol (INE). La xifra, que confirma tres trimestres en negatiu, situa el PIB anual del segon trimestre en el -1%, coincidint plenament amb les previsions de contracció econòmica publicades pel Banc d'Espanya el 23 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El resultat s'explica per una caiguda "més negativa" que el trimestre anterior de la demanda interna, compensada "parcialment" per la demanda exterior, que es manté en xifres positives similars al març, segons l'INE. Els detalls del PIB es coneixeran el 28 d'agost.

La contracció registrada per l'economia espanyola entre l'abril i el juny és una dècima més pronunciada que la registrada l'últim trimestre del 2011 i el primer del 2012 (que en tots dos casos es va situar en el -0,3%). D'aquesta manera, l'Estat acumula tres trimestres en negatiu en termes intertrimestrals i dos, en termes anuals. Així, el PIB anual es va situar en el -0,4% el primer trimestre i el -1% el segon trimestre.

stats