Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

L'economia europea cau un 0,3% el quart trimestre del 2011

L'economia de la Unió Europea (UE) es va contraure un 0,3% els darrers tres mesos de l'any passat. En termes interanuals, el PIB encara va experimentar un repunt del 0,9%

El Producte Interior Brut (PIB) de l'eurozona i de la Unió Europea (UE) van caure el darrer trimestre de l'any passat un 0,3%, segons l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat. En termes interanuals, el PIB de la zona euro i de la UE van comptabilitzar uns repunts del 0,7% i del 0,9%, respectivament.

L'economia de la zona euro va caure fins a quatre dècimes durant el darrer trimestre de l'any passat, respecte als tres mesos anteriors (entre juliol i setembre) quan el creixement encara va ser lleument positiu (0,1%). Pel que fa als 27 països europeus, la caiguda va ser més forta, de fins a sis dècimes, segons dades d'Eurostat. 

L'activitat econòmica també es va reduir l'any passat. En aquest cas, l'àrea de la moneda única europea el PIB va caure sis dècimes. Les estadístiques revelen que Bèlgica, Itàlia i Holanda van entrar en recessió el quart trimestre, al registrar dos trimestres seguits de caigudes. Portugal va empitjorar la seva situació, al acabar amb una caiguda de l'1,3% el quart trimestre. Grècia va tancar l'any amb una caiguda global del 7%, encara que Eurostat no ha facilitat dades de trimestre de referència.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT