Publicitat
Publicitat

L'economia de l'eurozona es contreu un 0,2% el segon trimestre del 2012

En termes interanuals la caiguda és ja d'un 0,4%

L'economia dels països de l'euro i de la UE es va contreure un 0,2% al segon trimestre del 2012, comparat amb els tres primers mesos de l'any, segons dades difoses avui per l'oficina estadística comunitària Eurostat.

En termes interanuals, el PIB de l'eurozona va caure un 0,4% al segon trimestre i el del conjunt de la Unió Europea (UE), un 0,2%.

L'economia espanyola va patir un retrocés del 0,4% al segon trimestre enfront del primer i un 1% si es compara l'evolució del PIB amb el mateix període de l'any anterior, segons les dades d'Eurostat.

En el segon trimestre de l'any estaven en recessió almenys vuit països de la UE −no hi ha dades disponibles encara per a tots−, entre els quals hi havia algunes de les grans economies de l'euro, com Itàlia −amb una caiguda del 0,7% i del 0, 8% en el període anterior− i Espanya −amb tres trimestres consecutius de retrocessos.

També el Regne Unit està en recessió, atès que el seu PIB es va contreure un 0,7% en el període de referència, de manera que ja fa tres trimestres consecutius que té una evolució negativa.

Dels països rescatats, estan en recessió Grècia −tot i que Eurostat encara no disposa de la dada al tancament del segon trimestre− i Portugal, a falta de conèixer les dades d'Irlanda.

També Xipre, que ha demanat un rescat complet a l'eurozona i al Fons Monetari Internacional (FMI), encadena quatre trimestres en negatiu i registra en el segon trimestre una caiguda del 0,8% del seu PIB.

Romania, en canvi, va aconseguir sortir de la recessió en registrar un lleuger creixement del 0,5% entre abril i juny davant la caiguda del 0,1% i del 0,2% en els trimestres immediatament anteriors.

Sorprèn la dada de Finlàndia: l'economia va retrocedir un 1,0% entre abril i juny i després d'avançar un 0,8% al primer trimestre.

El millor resultat el registra Suècia, que estira de l'economia europea amb un creixement del 1,4%.

L'economia letona també va progressar en créixer el seu PIB un 1,0%, igual que l'eslovaca, que va avançar un 0,7%.

El PIB de França segueix estancat i l'alemany va augmentar un 0,3%.

Bèlgica va patir les conseqüències de la crisi, ja que la seva economia es va contreure un 0,6% en el segon trimestre, després d'un creixement del 0,2% en el primer.

Més continguts de