Publicitat
Publicitat

L'economia mundial s'enfonsa, a la portada de 'The Economist'

La revista britànica demana a Merkel que elabori un pla clar i concret que dissipi els dubtes sobre la voluntat de Berlín de salvar l'euro, i que inclogui la recapitalització dels bancs espanyols amb fons comuns

El setmanari britànic 'The Economist' dedica la portada del proper número a l'enfonsament de l'economia mundial, que il·lustra de manera literal. Un vaixell amb la inscripció de "L'economia mundial" apareix caient cap al fons del mar, d'on surt una bafarada que demana: "Siusplau, podem engegar els motors ara, senyora Merkel?"

L' editorial de la revista sosté que l'economia global està en "greu perill" –"Als bots salvavides!" és el crit dominant als mercats de bons, seguint amb l'analogia marítima– i que "molt depèn d'una sola dona". I manifesta que l'estratègia de Berlín ha estat ruïnosa per a la resta de l'eurozona i s'ha esgotat.

La cancellera ha de traçar un pla clar per a la moneda única, afegeix l'editorial, com a tard de cara a la cimera europea del 28 de juny –abans, si les eleccions gregues estenen el pànic–, i el projecte ha de ser prou específic per dissipar qualsevol dubte sobre el compromís alemany per salvar l'euro. Ha d'incloure, a més, un compromís per usar fons comuns per recapitalitzar els bancs espanyols, conclou el setmanari.

Més continguts de