FINANCES
Economia 11/04/2011

L'emissió de bons cobreix en un sol dia el 60% del tram assegurat a dos anys

L'absència de prorrateig fa augmentar l'afluència de clients a les oficines de les nou entitats comercialitzadores

Toni Garganté
1 min

BarcelonaGran èxit de l'emissió de bons en el seu primer dia de comercialització. Fonts financeres han assegurar que s'han subscrit més de 400 milions del tram assegurat dels 1.302 milions a un any de termini, el que vol dir aproximadament el 35% del total. Encara més bona acollida han tingut els bons a dos anys, que han cobert 300 milions dels 558 milions del tram assegurat, el 60% del total. Les mateixes fonts han coincidit en que és difícil que en els propers dies es mantingui aquest fort ritme, tenint en compte que avui dilluns els bancs i caixes han introduït les ordres de compra dels clients efectuades la setmana passada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb tot, es preveu que es pugui cobrir folgadament tota l'emissió, que és ampliable a 3.360 milions. L'objectiu de cobertura podria tancar-se en una setmana. En tot cas, destaca la bona acollida del tram a dos anys, que ja ha superat les previsions del Govern, que pensava arribar a la tercera part. Portaveus del departament d'Economia no van voler fer valoracions.

El fet que en aquesta ocasió no hi hagi prorrateig (el repartiment de la sobredemanda entre els bonistes) ha estat la primera causa de l'elevada afluència de clients a les oficines de La caixa, CatalunyaCaixa, Banc Sabadell, Unnim i Barclays com a entitats asseguradores i Ahorro Corporación Financiera, Caja de Ingenieros, GVC Gaesco i Deutsche Bank. L'emissió de bons ofereix un tipus d'interès del 4,25% a un any i un 4,75% a dos anys. Les entitats financeres rebran entre el 2,5% i el 0,75% en el cas de l'emissió a 12 mesos, mentre que obtindran entre el 3,5% i l'1% d'una sola vegada en el tram a 24 mesos.

stats