Economia 17/07/2012

L'empresa xinesa Huayi es queda Cubigel i garanteix 406 llocs de treball a Sant Quirze del Vallès

El jutge adjudica l'empresa al grup xinès, que en pagarà 600.000 euros. L'operació implicarà, molt probablement, la presentació d'un ERO, ja que ara hi ha 550 treballadors

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl fabricant de compressors Cubigel (antiga Unidad Hermética) passa a mans xineses, al grup Huayi, que es compromet a salvar 386 llocs de treball fixos i 20 de temporals i a continuar l'activitat a Sant Quirze del Vallès.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa, que es trobava en concurs de creditors des de feia mesos, salva així el seu futur després que el jutge del mercantil 3 de Barcelona s'hagi pronunciat aquest dimarts sobre l'adjudicació als nous propietaris. Hi havia una segona oferta també d'un grup xinès, Donper.

Huayi pagarà 600.000 euros per quedar-se la unitat productiva de Cubigel, que ha funcionat durant aquest període delicat gràcies a un crèdit de dos milions de la Generalitat, que el grup xinès també s'ha compromès a tornar en els propers mesos.

A més a més, segons recull una nota del departament d'Empresa i Ocupació, Huayi es compromet a fer una inversió de 3,5 milions d'euros, a injectar-ne un milió més en forma de circulant durant els primers mesos per garantir la liquiditat i a posar en marxa un centre logístic i una unitat d'R+D a principis del 2014.

El canvi de mans de Cubigel, però, comportarà molt probablement un expedient de regulació d'ocupació (ERO), perquè actualment hi ha uns 550 treballadors en plantilla.

stats