Economia 13/06/2012

L'empresa tarragonina iMicroQ guanya el Premi EmprendedorXXI

La companyia es dedica a la tecnologia i productes de seguretat alimentària i diagnòstic clínic. Els creadors són un grup d'investigació de la Rovira i Virgili

Efe
1 min

BarcelonaL'empresa tarragonina iMicroQ, dedicada al desenvolupament de tecnologia i productes per a la seguretat agroalimentària i el diagnòstic clínic, ha estat guardonada amb el Premi EmprendedorXXI, dotat amb 5.000 euros, que atorguen La Caixa i l'Empresa Nacional d'Innovació (Enisa).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest guardó té l'objectiu de reconèixer a les empreses innovadores de recent creació que tenen el potencial de creixement més alt a Espanya, segons que han informat La Caixa i Enisa. El guardó s'ha donat aquest vespre, en el marc del saló d'emprenedors Bizbarcelona.

L'empresa guanyadora, iMicroQ, creada per un grup d'investigació de la Universitat Rovira i Virgili (URV), rebrà una aportació econòmica de 5.000 euros i podrà participar en dues experiències de formació internacional: el curs Ignite Fas Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unit), i un pont tecnològic a Silicon Valley (Estats units), on podran conèixer de primera mà les empreses líders en innovació.

A més, passarà automàticament a la fase estatal del concurs, que s'atorgarà en el mes d'octubre i en el qual els guanyadors autonòmics competiran per emportar-se un primer premi nacional de 20.000 euros.

A Catalunya, on la iniciativa està organitzada per Barcelona Activa, s'han inscrit en aquesta edició 127 empreses, un 59% més que el 2011.

Les dues altres finalistes han estat la nanotecnològica Sagetis i MBA&co, dedicada al món de la consultoria empresarial.

stats