Economia 30/07/2012

L'encariment dels medicaments dispara la inflació al 2,2%, el nivell més alt de l'any

Suposa un increment de tres dècimes respecte al juny, segons l'indicador avançat de l'índex de preus de consum (IPC)

Agències
1 min
Mentre el sistema informàtic no estigui disponible, els farmacèutics lliuraran un justificant als usuaris en què s'especificarà l'aportació que hauran de fer.

BarcelonaLa inflació interanual s'ha situat en el 2,2% al juliol, fet que suposa un augment de tres dècimes respecte al juny, segons l'indicador avançat de l'índex de preus al consum (IPC) publicat aquest dilluns per l'Instituto Nacional de Estadística (INE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquest registre hi ha influït, especialment, la pujada dels preus dels medicaments i altres productes farmacèutics.

L'INE ha publicat també l'indicador avançat de l'IPC harmonitzat (IPCA), que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode en tots els països de la zona de l'euro, segons el qual la inflació interanual ha arribat al juliol al 2,2%, quatre dècimes més que fa un mes.

L'indicador avançat és un avançament de l'IPC, la dada definitiva per al mes de juliol es publicarà el 14 d'agost, encara que no se solen registrar grans desviacions entre els dos registres.

Si la dada definitiva coincideix amb l'avançada, la inflació interanual haurà arribat al seu màxim aquest any i trencarà la tendència estable dels dos mesos anteriors, que s'havia mantingut en l'1,9%.

stats