Economia 15/01/2013

L'energia eòlica creix un 25% el 2012 amb la finalització de vuit parcs

La fi de les primes a les renovables accelera la posada en funcionament dels nous parcs. El sector demana que es replantegi el preu de l'energia

Xavier Alegret
1 min
Parc eòlic a Pradell de la Teixeta, al Priorat. A Catalunya hi ha 1.257 MW eòlics en servei i 636,46 MW eòlics autoritzats.

BarcelonaL'energia eòlica va créixer un 25% durant l'any passat a Catalunya gràcies a la finalització de vuit parcs eòlics. El 31 de desembre del 2012 era la data límit per posar en funcionament un parc i cobrar la prima a les renovables, cosa que va accelerar l'entrada en servei dels parcs eòlics en construcció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat l'associació d'empreses d'energia eòlica EolicCat, durant l'any passat la potència eòlica va créixer en 254,7 megawatts. Catalunya va tancar el 2012 amb 1.263,3 megawatts de potència en servei i un total de 42 parcs eòlics.

Amb la fi de les primes, el futur del sector és incert. El president d'EolicCat, Miquel Cabré, ha demanat una "agilització dels processos normatius", ja que calen uns 8 anys de mitjana perquè s'autoritzi un nou parc eòlic.

Per Cabré, "el preu del quilowatt hora no ha de ser el mateix en tots els tipus d'energia", i ha demanat als governs que ho reconeguin i que pensin "quin tipus d'energia volen per al futur".

stats