Laboral
Economia 02/04/2012

L'estació d'esquí Boí Taüll presenta un ERO temporal que afecta 90 empleats

Els empleats afectats només treballaran a l'hivern

Efe
2 min

TaüllL'estació d'esquí de Boí Taüll ha presentat aquest matí un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afecta 90 persones, que són tots els treballadors del complex d'esquí i els hotels, segons ha confirmat el president del comitè d'empresa, Manuel Romero.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La proposta de la direcció és aplicar l'ERO entre l'1 de maig i el 31 d'octubre, cosa que, segons els treballadors, no només suposa la cancel·lació de la campanya d'estiu del complex sinó que també amenaça la temporada que ve d'esquí.

"Posa en perill la temporada d'hivern perquè el manteniment dels remuntadors s'ha de fer gairebé diàriament, s'han de desmuntar i fer-hi reparacions perquè la temporada que ve ho puguem tenir tot en marxa, i això serà impossible", ha afirmat Romero.

"Si en temps normal, encara que no hagués passat l'ERO, ja costa arribar a desembre tenint-ho tot preparat, perquè les inclemències del temps sempre ens van endarrerint, ara serà impossible", ha afegit.

Les 90 persones afectades són 17 empleats de l'estació, 9 de la central de reserves de Barcelona i 64 dels hotels del complex conegut com a "Pla de l'Ermita".

Romero ha explicat que la proposta de l'empresa només inclou que tres persones segueixin treballant aquests sis mesos per encarregar-se de la vigilància de tot el complex d'esquí i els hotels.

"Només per vigilar que ningú ens robi res, perquè no es farà cap tipus de manteniment, és impossible", ha lamentat.

El president del comitè d'empresa ha avançat que no accepten la proposta de l'empresa i ha assegurat que l'ERO no està justificat i tindrà efectes negatius, motiu pel qual demanaran que es retiri.

Si no és així, Romero considera que és vital que, almenys, el personal de manteniment segueixi treballant.

"Demanarem que segueixi tot obert i, a tot estirar, si l'hostaleria no pot obrir perquè és deficitària, almenys que el personal de remuntadors faci el manteniment de tota l'estació amb vista a l'hivern", ha matisat.

La direcció de l'empresa i els treballadors es reuniran dijous que ve per discutir l'ERO.

stats