LABORAL

L'estació de Boí Taüll presenta concurs de creditors després d'un ERO temporal

La plantilla està convocada per a dijous que ve a una nova reunió amb l'empresa, on segurament els treballadors signaran el concurs de creditors

Promocions Turístiques de la Vall SA, l'empresa que explota l'estació d'esquí lleidatana de Boí Taüll, ha presentat un concurs voluntari de creditors després de presentar la setmana passada un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afecta a 90 treballadors.

Segons ha informat a EFE el president del comitè d'empresa, Manuel Romero, els treballadors van ser avisats ahir de la convocatòria d'una reunió d'urgència aquest matí per comunicar-los l'entrada en concurs de creditors. Per a Romero, aquest concurs, que els treballadors ja esperaven, és el resultat dels greus deutes que arrossega l'empresa que explota les pistes, de la que és accionista majoritària la immobiliària Nozar.

"Ja van fer un ERO el 2009, un altre l'any passat i ara aquest. Els seus forts deutes, que ronden els 40 milions d'euros, més la mala temporada d'esquí d'aquest hivern per la falta de neu han desembocat en tot això", ha explicat el president del comitè d'empresa.

L'ERO afecta a 90 treballadors de l'estació, 12 que són personal fix i 72 que formen part de la plantilla d'hostaleria que treballa només durant els mesos de juliol i agost.

"Tenim molt poc marge de maniobra. Estem a l'espera de saber el pròxim dia 17 qui serà l'administrador concursal per veure si podem negociar alguna cosa, però la cosa està molt difícil", ha declarat Romero.

La plantilla està convocada de nou per a dijous que ve a una nova reunió amb l'empresa, on segurament els treballadors signaran el concurs de creditors. "Tenim poc marge d'actuació i segurament acabem signant, perquè ja ens han avisat que si no ho fem no se'ns pagarà la nòmina a partir de maig", ha conclòs el president del comitè d'empresa.

Més continguts de