Economia 30/06/2011

L'estalvi familiar cau al nivell més baix en tres anys

La taxa d'estalvi de les llars i institucions sense ànim de lucre se situa en el 4,4% de la seva renda disponible en el primer trimestre, 3,7 punts menys que fa un any

Efe
1 min

MadridLa taxa d'estalvi de les llars i institucions sense ànim de lucre se situa en el 4,4% de la seva renda disponible en el primer trimestre, 3,7 punts menys que fa un any i la més baixa des del primer trimestre de 2008. Si es prenen com referencia els darrers quatre trimestres mòbils, la taxa d'estalvi repunta fins al 12,2% de la renda disponible, nou dècimes menys que en el període mòbil precedent.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons les dades difoses avui per l'Institut Nacional d'Estadística, entre gener i març la renda disponible de les llars i institucions sense ànim de lucre al servei de les llars s'ha incrementat un 0,6% interanual, fins als 167.855 milions d'euros en termes absoluts. Quant a la distribució secundària de la renda (prestacions rebudes o pensions, menys els impostos pagats), les prestacions de les llars han augmentat l'1,7% i les cotitzacions socials pagades es van incrementar el 0,7%. Quant a la utilització d'aquesta renda, l'INE destaca que va ser la despesa en consum final de les llars, que ha augmentat el 4,5% en aquest període, cosa que ha provocat que l'estalvi arribi a els 7.340 milions d'euros, que suposen 6.219 milions menys que en el mateix trimestre de 2010.

stats