LetsBonus acomiadarà 100 treballadors, la meitat de la plantilla

La companyia argumenta que la seva estructura actual està "sobredimensionada" i té previst concloure l'ERO a principis de maig

L'empresa de compra col·lectiva LetsBonus ha comunicat avui als seus treballadors la seva intenció d'emprendre un ajust de plantilla que podria afectar a la meitat de la seva plantilla a Espanya, integrada per 200 persones. Aquest és un exemple més de com els portals d'ofertes lluiten per sobreviure l'esclat de la bombolla que han patit en els darrers anys.

La companyia ha sol·licitat als seus treballadors que organitzin una comissió de negociació, a la que presentarà la proposta definitiva de la reestructuració laboral que l'empresa té previst concloure a principis de maig de 2015.

L'empresa de venda en línia d'ofertes i plans d'oci ha explicat que aquest Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) respon al propòsit de retornar a la rendibilitat i “garantir la capacitat corporativa d'abordar els reptes del futur”. La decisió, ve determinada per la tendència decreixent del mercat i l'estructura actual de l'empresa, que està “sobredimensionada” respecte al volum de negoci existent.

La xifra d'acomiadaments “està pendent de concretar” però podria afectar a 100 persones. LetsBonus, que té la seva seu a Barcelona, espera que la negociació es produeixi de forma “transparent, respectuosa i justa” i confia en què l'empresa continuï en una “sòlida posició competitiva” després de redimensionar-la.

L'anunci de l'ajust es produeix només unes setmanes després que Juan Luis Rico i Joan Pina compressin LetsBonus al grup nord-americà LivingSocial, imposant-se a altres firmes interessades en l'operació, com la de l'empresa catalana Ofertix.