Economia 29/08/2012

L'euríbor fixarà un nou mínim històric aquest agost al baixar per primer cop de l'1%

El tipus d'interès cau dos punts percentuals en l'últim any i permetrà un estalvi d'uns 900 euros

Acn
2 min

BarcelonaL'euríbor d'aquest agost tancarà el mes amb un tipus d'interès que per primer cop en la sèrie històrica d'aquest indicador baixarà de l'1% i es situarà en el 0,88%. Aquest percentatge fixa un nou rècord històric que trenca el mínim que es va arribar el juliol d'aquest any, que amb l'1,061%, va agafar el relleu al límit que estava registrat des del març del 2010 amb l',215%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta caiguda sense precedents de l'euríbor aquest agost, que retalla dos punts percentuals en un any, donarà aire a les famílies que tinguin una hipoteca signada l'agost i que inclogui una revisió anual. Una hipoteca tipus d'uns 125.000 euros a 25 anys suposarà un estalvi de l'entorn dels 900 euros l'any.

El càlcul de l'euribor d'aquest agost està pendent del resultat de les dues subhastes del mercat interbancari que s'han de celebrar aquest dijous i divendres, tot i que no influiran substancialment en la modificació d'aquest índex provisional que només podria canviar en algunes mil·lèsimes.

El tancament d'aquest mes amb el 0,88% suposa retallar el 58% sobre el valor de l'euríbor de l'agost passat, quan va tancar amb el 2,097%.

L'euríbor acumula una tendència a la baixa durant l'últim any cosa que ha coincidit amb el relleu de Jean-Claude Trichet per Mario Draghi el novembre del 2011 en la presidència del Banc Central Europeu. Draghi ha retallat en nous mesos tres cops el preu del diner que ha passat de l'1,5% que va mantenir el Consell de Govern del BCE l'octubre del 2011 fins el 0,75% que està vigent des del juliol.

Estalvi de 75 euros al mes

La reducció de l'euríbor suposarà un estalvi d'uns 900 euros l'any o un estalvi mensual d'uns 75 euros per les famílies o particulars que tinguin una hipoteca contractada l'agost amb revisió anual. El càlcul es fa en base a un supòsit d'una hipoteca tipus de 125.000 euros amb un període d'amortització de 25 anys i amb un marge financer del 0,75%.

En aquesta hipoteca signada el mes d'agost, el comprador veurà que la seva quota passarà d'uns 582 euros al mes a uns 507, cosa que suposarà aquest estalvi d'uns 75 euros al mes o uns 903 euros l'any.

La tendència a la baixa de l'euríbor es manté actualment. L'1 d'agost, el valor d'aquest indicador va començar amb un índex del 0,937% i ha tancat la sessió d'aquest dimecres 28 amb un preu del 0,819%, fins ara el valor diari més baix que mai ha registrat l'euríbor.

stats