EMPRESES
Economia 16/04/2011

Salgado veu inoportuns els acomiadaments de Telefónica

El ministre de Treball diu que el Govern "s'oposarà a l'ERO" de la companyia

Redacció
1 min
Elena Salgado, ministra espanyola d'Economia / EFE

BarcelonaLa vicepresidenta i ministra d'Economia, Elena Salgado, considera inoportú l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que prepara Telefónica per al 20% de la seva plantilla, tot i que ha insistit que es tracta d'una "empresa privada i si el que fa s'ajusta a la legalitat, podrà fer-ho".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Jo crec que és inoportú en uns moments en què s'estan decidint uns incentius per a un conjunt dels empleats de Telefónica, els directius", ha dit Salgado a Washington, on participa a la reunió del G-20.

Salgado va dir que és cert que Telefónica és una multinacional, i bona part dels seus beneficis provenen de l'estranger, però ha remarcat que "les inversions a altres països s'han fet des d'Espanya i en molts casos amb règims fiscals favorables". "I per tant d'alguna manera els ciutadans espanyols, els contribuents, són part d'aquests beneficis globals de Telefónica i per tant no poden ser aliens a aquesta consideració global".

D'altra banda, el ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha dit avui a Zamora que el govern espanyol "s'oposarà a l'ERO de Telefónica tal com està concebut" i ha animat a la companyia "que reflexioni i dialogui amb els sindicats".

"El Govern no pot mostrar-se d'acord amb els acomiadaments de Telefónica, i menys encara amb els bonus que donarà als seus directius", ha declarat Gómez, que ha afegit que la companyia hauria de donar exemple al tractar-se d'una "de les nostres grans empreses multinacionals".

stats