L'habitatge s'encareix un 5,5% el segon trimestre

Els preus pugen més a Catalunya que a la resta de l'Estat i la compravenda de pisos se situa a nivells del 2010

El preu de l'habitatge a Catalunya es va encarir un 5,5% el segon trimestre d'aquest any en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Aquest increment és el més elevat registrat a Catalunya des del tercer trimestre del 2007, quan els preus van pujar un 6,5%. A més, amb aquesta pujada, Catalunya acumula cinc trimestres consecutius d'augments de preus, des del segon trimestre de l'any passat.

A l'estat espanyol, el comportament de l'evolució dels preus va ser lleugerament inferior. Els pisos nous es van encarir un 4,9% i els de segona mà, un 3,8%.

Domini de la compravenda d'habitatges de segona mà

Pel que fa a la compravenda, el nombre d'habitatges venuts durant el juliol va ser de 5.267 pisos, amb un creixement del 17% en comparació amb el juliol del 2014, segons dades de l'institut d'estadística espanyol. Aquesta xifra se situa al nivell del juliol del 2010. De tots els habitatges venuts a Catalunya, un 86,6% van ser de segona mà. En el conjunt de l'estat, les operacions de compravenda van créixer un 13,8% i els habitatges de segona mà van representar el 80,45% del total de les operacions. 

 

Més continguts de