Economia 16/07/2012

Mark Zuckerberg paga un interès de l'1% per la hipoteca de la seva mansió

L'abaratiment del diner als EUA ha fet caure els preus dels crèdits a mínims històrics

Ara
1 min
Mark Zuckerberg, fundador de Facebook

BarcelonaMark Zuckerberg, fundador i propietari de Facebook, va comprar la seva mansió a Palo Alto, Califòrnia, amb una hipoteca a 30 anys que, gràcies a l'abaratiment del diner als Estats Units, ja paga a un interès de l'1,05%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El cas, segons publica Bloomberg, és un exemple extrem de l'abaratiment de les hipoteques als Estats Units, propiciat pels baixíssims tipus d'interès fixats per la Reserva Federal, en el 0,25% des de finals de 2008, i per les injeccions de capital i els paquets d'estímuls.

El tipus d'interès mitjà de les hipoteques als Estats Units es va situar la setmana passada en el 2,69% després d'arribar a un mínim històric del 2,68% a principis de juliol. I si la mitjana ja és baixa, l'interès per a les grans fortunes encara ho és més.

De fet, l'alentiment de la recuperació ha fet baixar la inflació des de finals de l'any passat i ha caigut del 3,5% d'octubre fins a l'1,7% del mes de maig passat. Com assenyala Greg McBride, analista financer a Bankrate i citat per Bloomberg, "quan reps diner prestat amb un interès inferior a la inflació, és com rebre'l gratis".

La hipoteca de 4,80 milions d'euros de Zuckerberg, número 35 a la llista Forbes de multimilionaris, va servir per comprar la seva actual residència, una mansió de 837 metres quadrats construïda l'any 1903.

stats