Publicitat
Publicitat

La prima de risc tanca en màxim històric per segon dia consecutiu

L'interès sobre el bo espanyol a 10 anys supera el 7% i el seu diferencial amb el bo alemany se situa en els 580 punts

La subhasta de deute celebrada avui pel Tresor ha portat la prima de risc espanyola a màxims històrics per segon dia consecutiu. El diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys ha escalat fins als 580 punts bàsics, quatre punts per sobre del màxim que va registrar ahir.

Mai abans en l'era euro s'havia tancat amb una prima de risc tan alta, tot i que s'han assolit rècords més elevats en algun moment del dia.

L'interès del bo espanyol a deu anys ha superat poc després de les 11.00 hores d'aquest matí el 7%, nivell que ja no ha abandonat. A l'hora dels tancament de les borses marcava un 7,02%.

Per la seva banda, l'Íbex-35 ha viscut una jornada de guanys moderats i ha tancat en els 6.632 punts després de guanyar un 0,63%. El valor que més puja és, com ahir, Bankia, que guanyant un 14,05% recupera part de les pèrdues que va tenir la setmana passada. Darrere seu se situen les constructores FCC i OHL, que guanyen un 4,64% i un 3,26%, respectivament.

A la part baixa es troba Acciona, que perd un 5,56%, BME, amb un 2,09%, i Red Eléctrica, amb un 1,92%.

La resta de borses europees han tancat amb guanys, encapçalades per Frankfurt, que ha pujat un 1%, París, amb un 0,8%, Milà, amb un 0,4% i Londres, que ha pujat un 0,4%.

L'estat espanyol no ha sigut capaç de col·locar el màxim previst de 3.000 milions tot i apujar considerablement el tipus d'interès de l'emissió. A diferència d'altres ocasions, la demanda ha sigut inferior a l'oferta màxima.

Etiquetes

Més continguts de