Lladró vol acomiadar 81 treballadors per adaptar la companyia "a les dimensions actuals del negoci"

L'empresa ja té en marxa un expedient de regulació temporal d'ocupació que afecta 270 empleats

La companyia de porcellana valenciana Lladró ha proposat acomiadar 81 treballadors. Així ho ha traslladat la direcció en la reunió que ha mantingut avui amb els representants sindicals i amb la qual s'ha iniciat el període de consultes per tal d'aplicar un expedient d'extinció d'ocupació (ERO).

Els 81 acomiadaments que proposa l'empresa amb seu a Tavernes Blanques (l'Horta) es distribueixen entre les quatre companyies que conformen el grup: 34 a Porsa, 32 a Lladró S.A., 10 a Daisa i 5 a Arte y Porcelanas, SA. L'extinció d'aquests llocs de treball es durà a terme de manera paral·lela a l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que es va iniciar l'octubre del 2018 per a 270 treballadors que han vist reduïda la seva jornada laboral un 35% i d'un pla per prejubilar 28 empleats més. A més, ara fa dos anys l'empresa ja va acomiadar 268 treballadors, el 38% de la plantilla. A hores d'ara, Lladró compta amb prop de 600 empleats. 

Des de la companyia han defensat la necessitat de reduir una plantilla que consideren "sobredimensionada i massa complexa per les dimensions actuals del negoci". Des de la direcció afirmen que fins ara havien treballant "intensament" per potenciar el producte, la inversió en màrqueting i la xarxa comercial, i que ara és l'hora d'adaptar l'estructura "central" de la companyia.

La firma està ara mateix en mans del grup inversor PHI Industrial, que va comprar el 2017 Sodeige, la matriu de la firma Lladró, SA. En el moment de la venda, el 70% de les accions estaven en mans de les tres filles de Juan Lladró (Àngeles, Mari Luz i Rosa), i l'altre 30%, a parts iguals, estava repartit entre els altres dos germans, el José (i les seves dues filles) i el Vicente (i els seus tres fills).