Economia 23/02/2012

Llum verda a l'ampliació de capital del Sabadell per absorbir la CAM

Els accionistes autoritzen l'ampliació de capital del banc fins a un 43%, mitjançant l'emissió de gairebé 692 milions d'accions

Efe
2 min

SabadellEls accionistes del Banc Sabadell han autoritzat avui l'ampliació de capital del banc fins a un 43%, mitjançant l'emissió de gairebé 692 milions d'accions, amb la finalitat de millorar la seva fortalesa davant la futura integració de la CAM.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una junta general extraordinària d'accionistes celebrada aquesta tarda a Sabadell, en la qual han participat 78.807 accionistes representatius del 74,78% del capital social del banc, els vots a favor han sumat el 99,6%, mentre que amb prou feines un 0,4% dels accionistes presents hi han votat en contra.

Fonts financeres calculen que l'entitat oferirà les accions als inversors amb un descompte respecte al nivell de cotització actual d'un 35 o un 40% per fer-ho atractiu i assegurar-ne la col·locació, per la qual cosa s'espera que l'ampliació de capital, a falta de saber quan s'inicia, superi els 1.000 milions d'euros.

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha assegurat que, "llevat de successos de força major", l'ampliació de capital s'iniciarà "aviat", aprofitant "el moment més adequat".

El passat 7 de desembre, el Banc d'Espanya va adjudicar la caixa alacantina a Banc Sabadell pel preu simbòlic d'un euro, encara que l'operació incloïa la injecció de 5.249 milions d'euros per part del Fons de Garantia de Dipòsits (FGD), que es nodreix de les aportacions que fan bancs i caixes, a la qual cosa cal sumar un esquema de protecció d'actius per als pròxims deu anys.

Durant la seva intervenció, el president del Sabadell, Josep Oliu, ha destacat "les condicions favorables" en les quals l'entitat s'ha adjudicat la CAM, i ha afegit que les provisions que ha dotat l'entitat i les ampliacions de capital realitzades –entre elles la d'avui– permetran iniciar "una nova etapa" amb "un gran sanejament".

Oliu ha assegurat que preveu "fusionar i integrar definitivament Banc CAM abans de final de l'any 2012", una operació que marcarà l'exercici, ha destacat.

També ha precisat que en la pròxima junta general ordinària, que encara no té data però està prevista per a l'abril, s'aprovaran els comptes del 2011.

D'altra banda, Oliu ha dit que el Sabadell està pendent de l'aval de la UE per "procedir al tancament de l'operació" d'absorció de la CAM, fet que espera que succeeixi "en les pròximes setmanes", ha afirmat.

Quan culmini l'adjudicació de la CAM, el Sabadell incrementarà els seus actius en un 75%, fins als 166.000 milions d'euros, i es convertirà en un banc sistèmic, motiu pel qual haurà de tenir un nivell de capital de màxima qualitat del 9% abans del juliol del 2012.

stats