Economia 28/12/2010

Govern espanyol i elèctriques defensen que és "necessari" que la llum s'encaeixi un 9,8%

PP i PSOE s'han acusat mútuament de ser els culpables del dèficit tarifari que motiva el nou preu de l'electricitat

1 min
Miguel Sebastián, ministre d'Indústria

MadridEl vicepresident tercer del govern espanyol i ministre de Política Territorial i Administració Pública, Manuel Chaves, considera que és una decisió "necessària" per evitar que el dèficit tarifari, proper als 20.000 milions d'euros, segueixi augmentant. Ha argumentat que aquest dèficit és "una hipoteca que el govern del PP va firmar en nom dels consumidors, sense que aquests ho sabessin i que mensualment se'ls cobra". El ministre de Foment, José Blanco, ha afirmat que l'increment del preu de la llum és "una herència enverinada, igual que la bombolla immobiliària", del PP. Des de les empreses, Gas Natural Fenosa també ha defensat que era "absolutament necessari" que el govern apliqués mesures urgents per reconduïr i acabar amb el dèficit de tarifa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president del PP, Mariano Rajoy, ha criticat que l'augment del preu de la llum és fruit d'errors monumentals del govern espanyol i d'un model energètic "demencial" que consisteix "en donar primes a algunes empreses que han guanyat molts diners". El secretari federal de Medi Ambient del PSOE, Hugo Morán, ha replicat que Rajoy és un dels inventors de la pujada "clandestina" de la llum amb la creació del dèficit tarifari. El PP ha demanat una reunió urgent del Consell Nacional del Consum per analitzar la decisió del govern espanyol i la compareixença del ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, al Congrés.

CCOO considera que el govern espanyol ha cedit a les pressions de les elèctriques. Facua ha subratllat que l'increment respon a una política energètica "plagada d'interessos de les elèctriques" i "contrària als drets i interessos dels consumidors", i per això ha demanat que s'enviïn cartes de protesta al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

stats