ECONOMIA
Economia 10/06/2011

López Carbajo, nou secretari d'Estat d'Hisenda

José María Meseguer serà el nou director de l'Agència Tributària, càrrec que ocupava fins ara López Carbajo

Efe
1 min

MadridEl fins ara director general de l'Agència Tributària (AEAT), Juan Manuel López Carbajo, ha sigut nombrat avui pel Consell de Ministres, secretari d'Estat d'Hisenda en substitució de Carlos Ocaña, mentre que el nou director de l'AEAT serà José María Meseguer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la conferència de premsa posterior al Consell, el vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha afirmat que Ocaña havia demanat el relleu fa "algun temps" i ha negat que el canvi estigui relacionat amb el tracte a les finances de les comunitats autònomes.

A més, ha assegurat que encara que no hagi sigut l'autor del nombrament, López Carbajo és una persona qualificada que porta molt de temps a l'equip de la vicepresidenta segona i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado.

Per altra banda, fonts financeres han assegurat que Ocaña s'ha postulat per a dirigir la Fundació de les Caixes d'Estalvis (FUNCAS) en substitució de Victorio Valle i que serà el Patronat de FUNCAS qui decidirà, previsiblement després de l'estiu, finalment la seva opció.

Juan Manuel López Carbajo és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid i pertany als Cossos Superiors d'Inspectors d'Hisenda de l'Estat i d'Inspectors d'Assegurances de l'Estat.

Des d'abril de 2008 va ser director general de Finançament Territorial fins el 30 d'abril de 2010, quan va ser designat director general de l'Agència Tributària, en substitució de Luis Pedroche.

stats