El propietari de Lucky Strike ofereix 43.000 milions d'euros pel fabricant de Camel

La macrooperació convertiria British American Tobacco en la primera companyia tabaquera del món 

La tabaquera British American Tobacco (BAT) –propietària de marques de cigarretes com Lucky Strike o Dunhill– ha fet aquest divendres una oferta de compra per 47.000 milions de dòlars (43.119 milions d'euros) pel 57,8% que encara no controla de Reynolds American, propietària de Camel.

Segons la proposta, els accionistes de Reynolds rebrien 56,5 dòlars per cada títol de la companyia, un 20% per sobre del seu valor en el tancament d'ahir a Wall Street. D'aquesta xifra, 24,13 dòlars s'abonarien en efectiu, mentre que la resta s'entregaria en accions de BAT. L'operació valora el fabricant de Camel en uns 93.000 milions de dòlars (85.320 milions d'euros). 

El conseller delegat de BAT, Nicandro Durante, ha recordat que l'empresa és accionista de Reynolds des de la seva creació el 2004 i que s'ha beneficiat del seu creixement al mercat dels Estats Units. Durante ha destacat que la propietària de Camel ja havia reforçat el seu negoci el 2015 amb la compra de Lorillard el 2015.

"La fusió d'aquestes dues grans companyies és la progressió lògica de la nostra relació", ha afegit Durante, que assegura que l'operació culmina la creació d'una empresa "més forta i realment global".