Publicitat
Publicitat

Lufthansa es quedarà la major part d'Air Berlin per 1.500 milions d'euros

La principal aerolínia alemanya assumirà 81 avions i 3.000 treballadors

El president del grup Lufthansa, Carsten Spohr, ha informat aquest dijous que la primera companyia aèria d'Alemanya es quedarà amb la major part d'Air Berlin amb l'adquisició de 81 avions i 3.000 treballadors per 1.500 milions d'euros.

Spohr ha afegit que l'acord de compra se signarà aquest mateix dijous a Berlín davant de notari. "Avui és un gran dia, que segellarem d'aquí unes hores amb la signatura", ha dit Spohr. Lufthansa es quedarà uns 81 avions i uns 3.000 treballadors d'Air Berlin per 1.500 milions d'euros, segons ha dit el seu president.

Air Berlin opera fins ara amb un crèdit estatal de 150 milions d'euros i temia deixar de poder volar a finals d'aquest mes amb el codi AB que ha fet servir fins ara. Les negociacions entre l'aerolínia Air Berlin, que a mitjans d'agost va obrir un procediment d'insolvència, amb Lufthansa i EasyJet acabaven aquest dijous.

La direcció d'Air Berlin ha negociat les tres últimes setmanes en exclusiva amb la major aerolínia alemanya i amb la britànica.

Air Berlin, que a partir del 15 d'octubre deixarà d'operar tots els vols de llarg recorregut, es va declarar insolvent després de deixar de rebre suport financer d'Etihad Airways, el seu accionista majoritari, i va començar a negociar la venda de part de la companyia, especialment amb Lufthansa.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT