Lufthansa cancel·la 18 vols al Prat per la vaga de pilots

La companyia calcula que l'aturada afectarà 876 vols i uns 100.000 passatgers

L'aerolínia alemanya Lufthansa, una de les més grans a Europa, ha suspès més de 800 vols per una vaga de pilots de dos dies que ha començat aquest dimecres. Els treballadors volen pressionar la direcció per una llarga disputa salarial que ja ha comportat 14 vagues. Lufthansa ha informat que aquest dimecres s'han cancel·lat 18 vols amb sortida o arribada al Prat.

El sindicat de pilots Vereinigung Cockpit (VC) va convocar la vaga per a aquest dimecres, però després va allargar la convocatòria 24 hores més, després de l'intent de la direcció de la companyia d'aturar judicialment la protesta.

En principi, la vaga ha d'afectar 876 vols dels aproximadament 3.000 que opera la companyia. Del total de vols afectats, 51 són intercontinentals, i la companyia calcula que l'aturada pot afectar fins a 100.000 passatgers. El sindicat que convoca la vaga reclama un augment salarial mitjà del 3,66%, enfront del 2,5% que ofereix la companyia per als pilots de Lufthansa, Lufthansa Cargo i Germanwings.

El sindicat VC considera l'oferta "molt inferior" a la que s'ha fet en altres col·lectius del grup. Per als tripulants de cabina, que van fer una vaga el mes passat convocada pel sindicat UFO, la companyia planteja un augment salarial de mitjana del 7% i una nova estructura de sobrecàrrecs a la filial Eurowings que permetria incrementar el sou gradualment durant tres anys per igualar-lo als de Germanwings.

La vaga està previst que afecti un total de 18 dels 48 vols que la companyia té programats aquest dimecres amb sortida o arribada a l'aeroport de Barcelona, segons ha informat l'aerolínia. La majoria són vols que uneixen Barcelona amb ciutats alemanyes, o a l'inrevés.

Més continguts de