Publicitat
Publicitat

PENSIONS DE L'ALTA DIRECCIÓ DE LA CAIXA

Luis del Rivero denuncia el pla de jubilació d'Isidre Fainé

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) està valorant la denúncia presentada fa pocs dies per Luis del Rivero, que serà cridat a declarar dilluns que ve a Barcelona, abans de decidir si obre una investigació sobre el tema. Els fets denunciats per l'expresident de Sacyr fan referència a la liquidació, el 2007, del pla de jubilació de l'actual president de CaixaBank i de La Caixa, Isidre Fainé, per valor de 24,5 milions d'euros, segons fonts coneixedores de la denúncia. Fainé es va jubilar fa cinc anys com a director general de l'entitat. Això vol dir que va cobrar ja llavors les aportacions del pla de pensions extern que tenia contractat com a membre de l'alta direcció de La Caixa.

Fonts de l'entitat han assegurat que no hi ha "absolutament res d'irregular" en la percepció del fons, la quantia del qual no van concretar, i van afegir que aquestes condicions són "les habituals per a tots els membres de l'alt equip directiu" de l'entitat. Fainé va acumular fins a la seva jubilació com a director general 47 anys de vida professional, 30 dels quals com a membre de l'equip directiu de La Caixa, i 25 anys com a director general. Per aquesta raó el seu pla de jubilació va ser "elevat".

Ascens a la presidència

El 2007 Fainé va passar a desenvolupar la presidència de La Caixa. Els seus emoluments des del 2008 són de 2,64 milions anuals, que s'han mantingut pràcticament estables, fins als 2,69 milions, segons consta a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El paper de Fainé va ser clau en la batalla de Del Rivero pel control de Repsol, participada per La Caixa i Sacyr. Fainé va fer costat al president de Repsol, Antoni Brufau, i Del Rivero va quedar-se sense suports al consell. La denúncia pot tractar-se d'una revenja.

Segons ha pogut saber l'ARA, l'Oficina Antifrau ha fet dos moviments: primer, la direcció d'anàlisi ha remès a Hisenda un requeriment pel qual sol·licita les declaracions de la renda de Fainé del 2007, 2008 i 2009 per saber quins ingressos ha tingut i com els ha justificat i, segon, Antifrau va lliurar divendres passat una petició al secretari del consell de La Caixa perquè presentés còpia de l'acta de cessament de Fainé com a director general, l'acta del nomenament com a president, l'informe sobre les retribucions entre el 2006 i el 2010 i l'informe jurídic sobre el canvi de càrrec.

Més continguts de