ECONOMIA
Economia 03/01/2012

De Guindos creu que la "mala" dada de l'atur posa en qüestió l'estat del benestar

El ministre d'Economia insisteix que el seu principal objectiu és crear ocupació i recuperar el creixement econòmic

Efe
1 min
Luis de Guindos

MadridEl ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha dit que la "mala i negativa" dada de l'atur que s'ha conegut aquest dimarts posa de manifest que es tracta del principal problema econòmic del país, que posa en qüestió l'estat del benestar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la presa de possessió de nous càrrecs al seu ministeri, De Guindos s'ha referit als 4.422.359 d'aturats registrats en els serveis públics d'ocupació el 2011, una dada que, al seu judici, reflecteix que la desocupació és una xacra social i constitueix el principal element de vulnerabilitat de l'economia espanyola.

Per això ha insistit que l'objectiu fonamental de la política econòmica del govern espanyol és revertir aquesta situació per tornar a crear ocupació i recuperar a mitjà i llarg termini el creixement econòmic.

De Guindos ha afirmat que en la consecució d'aquesta meta són importants els terminis de les reformes econòmiques; entre elles, la del mercat laboral, que ha considerat prioritària.

El ministre va dir dilluns que el govern de Rajoy té "una agenda reformista molt agressiva per a les pròximes setmanes en els àmbits laboral, financer, del mercat de béns i dels serveis de competitivitat". L'executiu ha fixat el dèficit del 2011 al 8,2%. Això suposarà una retallada de 38.000 milions en els pressupostos del 2012.

stats